bbc 19 april

BRIELSE BADMINTON CLUB

 

Team 1 moest naar de Smashing Fellows in Schiedam, een team dat al prima resultaten geboekt had. Jelle Herrewijnen en Loeck Scholten waren de eerste set nog niet wakker, maar maakten dat de volgende sets weer goed. Scarlett van Oosten speelde met Annick Scholten een goede partij, maar Anninck was er te lang uit om nog te kunnen winnen. De singles werden ook allemaal verloren, de mix van Jelle en Scarlett verkleinden de nederlaag nog tot 6-2.

Team 2 speelde tegen PIP in Berkel-Rodenrijs. Wessel Don kon gelukkig invallen omdat de wedstrijd van zijn team 3 uitgesteld werd. Hij behaalde prompt het enige punt binnen in zijn single. Wat Rory de Zoete, Eleni Vasilikos en Mara Francken ook probeerden, er viel geen eer te behalen. Sip werd PIP met een 7-1 verlies verlaten.

Het herenteam moest naar Gouda om tegen Gouweslag hun slag te slaan. Alleen het jarenlang ingespeelde dubbel van Matthijs Don en Jaap Groen wist te winnen. Sam Herrewijnen, invaller uit team 4, en Patrick de Groot bleven zonder punten. De singles waren wel vaak spannend, met driesetters en verlengingen, maar ook dit team ging met een 7-1 verlies huiswaarts. 

Team 4 moest al eerder naar de Ritte in Spijkenisse. Dion Verschuren en Daniel Siemensma beten het spits af en lieten meteen zien dat er met BBC niet te spotten valt, een klinkende overwinning dus. Sam Herrewijnen en Megan van Jole hadden het heel zwaar, eerste set gewonnen na eindeloze verlenging maar daarna had de Ritte een goede taktiek gevonden en werd toch nog verloren. Megan speelde een spannende enkel, maar kon net niet winnen maar dat gaf niet want Daniel , Dion en Sam deden dat wel. Samen met Daniel wist Megan wel te winnen. Sam en Dion zorgden tot slot voor de ruime 6-2 overwinning. Gelukkig toch nog een positief resultaat om in de krant te zetten.

 

 

                                              Eddy Meijer,  BBC

Dit bericht werd geplaatst in badminton. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie